Főoldal » elektromos autó » Így néz ki egy tornádó a Tesla kamerájával rögzítve

Így néz ki egy tornádó a Tesla kamerájával rögzítve

A Teslák 2016 ősze óta 8 fedélzeti kamerával vannak szerelve, és amióta létezik a Dashcam (fedélzeti kamera), illetve Sentry Mode (őrszem üzemmód), sok furcsaságot rögzítettek már. Láttunk az autót suttyomban, irigységből megkarcoló autóstársakat, csúnya baleseteket, a parkolóban kocsikat kifosztó és a Tesla felvételei segítségével lefülelt bűnözői bandákat is. De ez a mostani mindent visz.

Szó szerint.

Még jó, hogy nehéz mint a bűn

Az internetre a videót felöltő Tesla Model X tulajdonosa az autójában vészelt át egy EF-2 erősségű tornádót a kanadai Barrie városkájában. A széllökések erőssége elérte a 210 km/h sebességet is, 100-an maradtak fedél nélkül, 10-en sérültek meg és 150 otthonban esett kár – ebből 60 valószínűleg menthetetlen. Emberünk egy parkolóban ült a kocsijában amikor lecsapott a vihar – szerencséjére a Model X jó nehéz, de azért a repülő törmelék így is veszélyes volt.

A videóban két kameraállásból is megnézhetjük a pusztítást, ha pedig valakit érdekel, hogyan néz ki a kocsi a kaland után, a cikk alján azt is belinkeltük.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.