A világűrbe lövik a Teslások képeit

A Tesla ajánlási programjának már egy ideje vége, azonban az egyik megszerezhető jutalmat még nem szállította le a cég.

Augusztus 5-én ez is megtörténik.

A végső határ

A Tesla ajánlói programja egy ügyes marketinghúzás volt, amelynek keretében a vállalat ügyfelei egy egyedi kódot adhattak ismerőseiknek az új autó rendeléshez. Ezzel mind a régi, mind az új vásárló ajándékokhoz juthatott – a skála egyik végén a legjobbaknak adott (ígért) Tesla Roadster, egy negyed millió dolláros nyeremény volt. Eszmei értékben azonban legalább ilyen különleges volt az a lehetőség is, hogy az ügyfél egy fotóját magával viszi a SpaceX egyik rakétája a világűrbe, ahol az sokáig utazik majd a végtelen messzeségben.

Forrás: Tesla

Ha minden jól megy, most pénteken a SpaceX egy holdkutató műholdat feljuttató kilövése keretében útnak indulnak a fotók is. A KPLO küldetés egy koreai űreszközt visz magával, és budapesti idő szerint péntek hajnali 1 óra 8 percre van tervezve a kilövése – ezek az időpontok gyakran változnak, csúsznak, úgyhogy aki szereti megnézni az ilyesmit, az kövesse a híreket, frissítéseket.

A kilövés kapcsán a Tesla egy weboldalt is létrehozott, ahol megnézhetjük a fotókat, amelyek együtt a Mars felé utazó Roadstert rajzolják ki, de egyesével bele is nagyíthatunk a mozaikot alkotó képekbe.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.