Mától csak regisztrált, tisztán elektromos autó parkolhat ingyen Miskolcon

A mai naptól, azaz 2022. augusztus 1-től Miskolcon megszűnt a zöld rendszámra automatikusan járó ingyenes parkolás. A zöld rendszámos tölthető hibrideket teljesen kizárták a kedvezményből, ezért a tisztán elektromos autókat regisztrálni kell, mivel a parkolóőr ránézésre nem tudja eldönteni, hogy az adott zöld rendszámos jármű hibrid vagy tisztán elektromos.

Regisztrálni személyesen és e-mailben egyaránt lehet. Személyesen a regisztráció azonnal megtörténik. Az e-mailben kért regisztráció átfutása az elmúlt hetekben 1-2 munkanap volt. Utóbbi előnye, hogy kapunk egy visszaigazoló e-mailt a regisztráció tényéről, míg személyes regisztráció után semmivel sem tudjuk igazolni, hogy a rendszámunk valóban rögzítve lett a miskolci rendszerben.

A tisztán elektromos autók személyesen az ügyfélszolgálati irodában (3530 Miskolc, Széchényi I. utca 20., nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök: 8:00-16:00, szerda: 8:00-18:00, péntek: 8:00-12:00) vagy az ugyfelszolgalat.parkolas@varosgazda.hu e-mail címre a jármű forgalmi engedélyének megküldésével (mindkét oldalát jól olvasható módon) regisztrálhatók.

Arra a kérdésünkre, hogy a töltők használatának idejére is kell-e parkolási díjat fizetni a nem regisztrált vagy regisztrációra nem jogosult tölthető autókkal az ügyfélszolgálattól a következő választ kaptuk: a közterületen létesített töltőhelyek nem képezik a fizetőparkolók részét, így azok használatának (valóban tölt-e az autó) ellenőrzése nem a parkolási társaság (Városgazda), hanem a Miskolci Önkormányzati Rendészetet feladata.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.