Ezek a pasis és csajos kocsik

Egy német online biztosítási és energia-tarifa alkusz érdekes statisztikát tett közzé.

Úgy látszik mégis léteznek csajos és pasis autók.

Meglepően egyértelmű

A vervox.de arról számolt be, hogy ügyfeleik adatai alapján utánanéztek mely típusoknál domináns az egyik nem a másik rovására a tulajdonosi – biztosított – kör alapján. A számításhoz figyelembe vették 2021 összes rajtuk keresztül kötött szerződését, majd leszűrték a 100 leggyakoribb típust és megnézték ezeknél a nők és a férfiak arányát.

Az uraknál a Tesla Model 3 lóg ki egyértelműen a sorból, az ilyen kocsit biztosító ügyfeleknek ugyanis 85%-a férfi.

Az amerikai villanyautó mögött nem sokkal lemaradva találjuk az 5-ös BMW-t, az Audi Allroad Quattrot és a Škoda Superbet – 83-83 százalékkal. A férfiak zömmel az SUV-kat, illetve a felső középosztályos autókat részesítik előnyben.

A hölgyeknél is kirajzolódott pár favorit az adatok elemzése alapján, és talán nem túl meglepő, hogy ezek elsősorban a mini és kisautók kategóriájából származnak. Ezek alapján

a Fiat 500-ast túlnyomó többségében, 64%-ban nők biztosítják.

Az olasz kisautót az Audi A1 (63%) és az Opel Adam (61%) követi.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a cég ügyfelei között is felülreprezentáltak a férfiak, akik a biztosítások 66%-áért felelnek. Azt nem tudjuk, van-e ennek társadalmi oka, esetleg az egyautós háztartásokban túlnyomó többségben a férfiak nevén van a kocsi, vagy csak valami miatt az ilyen online alkuszokat, netán pont ezt az oldalt inkább az urak preferálják.

Az oldal modellszámításai egyébként azt mutatják, hogy a Model 3 esetében a teljeskörű CASCO esetében a közepes árajánlatok és a legkedvezőbbek között akár évi 400 euró is lehet, míg a Fiat 500 esetében ez a szám 225 euro.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.