Főoldal » elektromosautó-töltés » Megnyílt a NIO második európai akkucsere állomása

Megnyílt a NIO második európai akkucsere állomása

A kínai NIO azon kevés autógyártók egyike, amely még lát fantáziát az akkumulátor villámtöltésnél gyorsabb feltöltődést biztosító akkumulátorcserében. Olyannyira, hogy szeptembertől hazánkban fogják gyártani a cseréket automatikusan lebonyolító állomásokat.

Most Norvégiában nyitották meg a kontinens második ilyen helyszínét, amelynek fontos szerepe lesz.

Kapocs

A NIO első európai akkucsere állomása szintén Norvégiában, Drammentől pár kilométerre nyílt meg még januárban, most pedig Vestby településén épült meg a következő. A második generációs állomás egyszerre 13 darab 100 kWh-s akkumulátort tud tárolni és tölteni.

A helyszínválasztás nem véletlen, a cég ugyanis azt tervezi, hogy ez lesz az egyik kapocs a majdani hálózat európai állomásai felé.

Forrás: NIO, via CnEVpost

A következő két állomás szintén a skandináv országban, mégpedig Bergenben lesz – igen, úgy néz ki mind a kettő -, később pedig, feltehetően az autók forgalmazásának megkezdését követően, Európába is megkezdik a telepítéseket.

A magyar üzem évente 250 ilyen állomás legyártására lesz képes.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.