Fontos mérföldkőhöz ért a Polestar is

A kínai Geely alig pár éve, 2017-ben alakította önálló márkává a Volvo berkeibe tartozó Polestart.

Most már ők is mérhető mennyiségű autót tettek le az asztalra.

100.000

A Polestar újkori története a Polestar 1, kétajtós hibrid sportkupéval kezdődött, ám ebből három év alatt csak 1500 példány készült, és már be is szüntették a gyártását.

A Polestar 2 nemcsak abban tért el az elődtől, hogy immár teljesen elektromos hajtáslánccal szerelték fel, de ezt már inkább tömegtermelésre szánták.

Az autóból 2020 júliusában szállították ki az első példányokat, és két és fél évvel később, a napokban érték el a 100.000 legyártott darabot.

A Polestar jelenleg 27 országban van jelen, és jövőre újabb modellekkel, a Polestar 3 közepes, és a Polestar 4 kis méretű SUV-val, 2024-től pedig a Polestar 5 nagyméretű limuzinnal bővül a márka kínálata.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.