Főoldal » elektromosautó-töltés » Megnyílt az Audi második töltőközpontja

Megnyílt az Audi második töltőközpontja

Megnyitotta új töltőközpontját az Audi Zürichben, amely már a második, moduláris akkumulátorkockákból felépített létesítmény a tavaly Nürnbergben felavatott, kísérleti projektként futó állomás után. A négy, egyenként 320 kW teljesítmény leadására képes töltőoszloppal felszerelt töltőállomás a svájci nagyváros banknegyedében, az Oerlikonban található, közvetlenül a Messe Zürich parkolóháza előtt.

Mint korábban beszámoltunk róla, ezek az úgynevezett charging hubok 2-2 töltőt tartalmazó moduláris dobozokból épülnek fel, amelyek az Audi tesztautóiból kiszerelt használt lítiumion-akkumulátorokkal biztosítanak energiát a villanyautósoknak. A moduláris megoldás előnye az, hogy tetszőlegesen variálhatja a gyártó a letelepített töltők számát, ráadásul az egész állomás villámgyorsan felállítható, vagy átrakható máshova. A zürich-i állomáson összesen 1,05 MWh akkukapacitás áll rendelkezésre, melynek feltöltésébe a létesítmény tetején található napelemrendszer is besegít.

A töltőközpontokat minden CCS csatlakozóval szerelt villanyautó használhatja, ám a töltőállások lefoglalására csak az Audi-tulajdonosoknak van lehetőségük a myAudi applikáción keresztül. A következő állomások Salzburgban és Berlinben nyitnak a tervek szerint még az év vége előtt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.