Kedvcsináló videót kapott a BMW i8 Roadster

A német gyártó plug-in hibrid meghajtású sportautója, az i8, legelső formájában 2009-ben látott napvilágot, majd több átalakítás után 2013-ban elérte jelenlegi impozáns külalakját. Nem kell sokat várnunk azonban, hogy egy megújult formában láthassuk az autót, ugyanis az i-divízió másik tagjához, az i3-ashoz hasonlóan az i8 is átesett némi átalakításon, melynek eredményét november végén, a Los Angeles Auto Show keretein belül mutatja be a gyártó. Itt találkozhatunk majd élőben először az i8-as Roadster változatával is, melyhez a BMW egy rövid kedvcsináló videót is közzétett, amelyen az autó összeszerelése és tesztelése látható a vállalat lipcsei gyárában.

A keménytetős kupé változattal ellentétben az i8 Roadster már vászontetőt fog kapni, amit egyes információk szerint 14 másodperc alatt lehet majd lenyitni, és ezt akár 60 km/h-s sebesség mellett is megtehetjük. Egy nyitott tetejű BMW sportautó híre már önmagában is csodásan hangzik, de akinek ez nem lenne elég, az örülhet a hajtáslánc fejlesztéséből adódó 10%-os teljesítmény-növekedésnek, ami egy közel 400 lóerős kocsit eredményez. A tervek szerint egy 14 kWh-s akkumulátor is helyet kap az autóban, azaz a korábbi duplája, mely 50 kilométer valós elektromos hatótávot biztosít a járműnek. A roadster változat külseje még egy apró átalakításon átesik: új fényszórókat kap kidolgozottabb LED dizájnnal.

A legelső reklámvideó a lenyitható tetejű BMW-ről:

Az i8 Roadster forgalmazása várhatóan 2018 tavaszán fog megkezdődni, és bár az ára még ismeretlen, a fejlesztések miatt biztosan magasabb lesz, mint a kupé verzióé. Bővebb információk pedig majd Los Angelesből fognak érkezni hamarosan.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.