Tényleg a Semi kistesója lesz a Tesla pickup

Sokáig fogjuk még emlegetni azt az estét, amikor Elon Musk a földbe döngölte vetélytársait a Tesla Semi, és az új Roadster bemutatójával. A brutális erejű kamion, és a villámgyors sportkocsi mellett eltörpül az elektromos pickup jelentősége, s már-már el is felejtjük, hogy bizony egy platós autót is tartogat nekünk a Tesla.

A pickup első vázlatrajzainak bemutatása. Forrás: Motor1

Már több mint egy évvel ezelőtt felmerült a pickup gondolata, idén szeptemberben pedig Elon Musk utalt rá, hogy a Semi teherautó mintájára fog készülni. A tegnapi bemutatón kivetített képek után már biztosak is lehetünk benne, hogy a Semi kapni fog egy kistesót. Az autó ugyanis egy az egyben úgy néz ki, mint a kamion, csak kicsiben és platóval a hátulján. Így, akinek éppen nincs szüksége egy 200-250 000 dolláros nyergesvontatóra, de elcsábult a Semi vonzerejétől, az is kiélheti vágyait a pickup megvásárlásával. A Tesla CEO nem részletezte túl a nem mindennapi autó bemutatását:

“Ez egy olyan pickup, ami elbír egy pickupot.”

Forrás: Electrek

Az amerikai gyártó ezzel az autópiac egy új szegmensét tervezi meghódítani, ami nem véletlen, hiszen a platósokat még nem érte el az elektromosra való átállás hulláma, ráadásul kiemelt népszerűségnek örvendenek az Egyesült Államokban. A Tesla pickup még nagyon kezdeti fázisban van, de várhatóan 2019-2020 körül elkezdődhet a gyártása.

EZT OLVASTAD MÁR?  Megérkeztek az első képek a tesztelésben lévő elektromos MINI prototípusról

Elektromos autót használsz?