Ilyen amikor padlóig nyomják a pedált az új Tesla Roadsterben

Ma reggel beszámoltunk róla, hogy a Tesla a kamionos bemutató végén az egyik rakteréből lazán kigördítette az új Roadster prototípusát. Az autó 2020-ban kerül gyártásba és a most már élő hivatalos oldal szerint, az alap modell 200 ezer dollárba kerül majd és 50 ezer kell a foglalásához, a full extrás Founders sorozat pedig negyed millió zöldhasút kóstál és ezt mind le is kell pengetni előre, hogy miénk lehessen az 1000 db különleges kiadás egyike.

Idő közben elkezdtek kikerülni a Youtube-ra az első videók a bemutató utáni teszt vezetésről, vagy inkább teszt kocsikázásról – azért a prototípust nem adják oda akárki kezébe.

A Now You Know csatorna készítői a szerencsések között voltak, az alábbi vágatlan videóban pedig megcsodálhatjuk mi is, milyen érzés az ülésbe passzírozódni 1.9 másodperc alatt és bekukkanthatunk a prototípus belső terébe is. Külön felhívnám a figyelmet a valahol a középkonzol és a műszerfal között elhelyezkedő hajlított (?) kijelzőre.

Ha valakinek esetleg nem a megfelelő helyen indulna el a videó: az 56. percnél kezdődik a tesztvezetés.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.