Főoldal » események » Villanyautósok találkozója a Köki Terminálban

Villanyautósok találkozója a Köki Terminálban

Péntek délután 5 órától találkozót szervezett a Villanyautósok Közössége a Köki Terminál frissen felszerelt elektromos autó töltőihez. Az összejövetelre érkező autók nem csak a töltők előtt lévő 8 parkolóhelyet, de az előttük lezárt területet és a fal túloldalán elkerített három sor nagy részét is megtöltötték. A parkoló bejárattal szemben található falra 6 db dupla csatlakozós AC töltő került, amelyek minden Type 2-es aljzaton maximum 22 kW teljesítmény leadására képesek. A váltakozó áramú lassú töltőket Magyarországon egyedülálló módon egy 50 kW-os DC villámtöltő egészíti ki, amely egyaránt képes a CHAdeMO és a CCS csatlakozós autók töltésére. A kis alapterületű, speciális hűtésű Tritium gyártmányú töltőből egyelőre ez az első példány hazánkban, de várhatóan több is lesz belőle, hiszen az ausztrál Tritium a Nemzeti Közművek (NKM) Mobiliti részlegének stratégiai partnere. A találkozó első szakaszáról feltűnően hiányoztak a Mitsubishi Outlander PHEV modellek, de az Asia Centernél tartott összejövetelük után a csoport egy része csatlakozott a Villanyautósok Találkozójához. A töltők kisebb megszakításokkal egészen este 10-ig kapták a terhelést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.