Főoldal » elektromosautó-töltés » Elkészült az első 50 IONITY töltőállomás

Elkészült az első 50 IONITY töltőállomás

A 2020-ra tervezett 400 villámtöltő-állomásból 51-et már megépített és működésbe hozott a BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, és a Volkswagen Group-hoz tartozó Audi és Porsche együttműködéséből származó IONITY. Az elmúlt 8 hónap munkálatainak köszönhetően immáron Norvégiában, Svédországban, Dániában, Németországban, Belgiumban, Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, és Olaszországban várják a magas teljesítményű töltők a villanyautósokat, valamint további 43 állomás építés alatt áll, többek között Írországban, az Egyesült Királyságban, és Hollandiában is. Európa legfontosabb útvonalainak lefedése villámtöltőkkel egyre sürgetőbbé válik az IONITY számára, ugyanis a 150 kW-os és annál magasabb teljesítményt elbíró villanyautók már a küszöbön állnak, s ezt pontosan tudják más töltőüzemeltető vállalatok is, így a verseny egyre csak éleződik. A töltőberendezések használatának díja továbbra sem változott, jelenleg is az átmenetire tervezett 8 eurós/fontos/frankos alkalmankénti költséggel kell számolni a töltő helyétől függően, a skandináv országokban pedig 80 NOK/SEK/DKK a töltés ára.

Forrás: IONITY

A folyadékhűtéses kábelekkel kapcsolatban felmerült probléma az IONITY hálózatot is érinti, így a vállalat tegnapi kiadványa szerint összesen 20 töltőállomás működése átmenetileg szünetel Ausztriában, Franciaországban, Svájcban, és Dániában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.