A nap vicces videója: bénázó politikus a Sentry Mode felvételén

Ezúttal nem szándékos rongáló, és nem is az autó utasterében felejtett értékes holmikra leselkedő tolvaj került egy Tesla kamerái elé, hanem egy philadelphiai politikus, aki egy városi tanácsjelölt gyűlésről hazafele indulva nekitolatott egy Tesla Model 3-asnak. A Sentry Mode tette a dolgát, aminek eredménye a legröhejesebb videó, amit e biztonsági funkció idáig rögzített, no persze ehhez kellett az illető bénázásához tökéletesen illeszkedő zene is. Willie Singletary egy Cadillac Escalade volánja mögött ülve próbálta elhagyni a parkolót, amikor a veszélyesen mozdulatlan Tesla hirtelen ott termett mellette, és beleütközött az autó hátuljába. Mivel a villanyautó riasztója beindult, az ironikus módon korábban a helyi közlekedési bíróság tagjaként is dolgozó férfi kiszállt megnézni, mi történt. Látva a horpadást, kétségbeesetten simogatni kezdte az autót, remélve, hogy a kézrátétellel sugárzott pozitív energia szempillantásra helyrehozza a 2000 dollár értékű kárt. Amikor a varázsereje cserben hagyta, jött a kétségbeesett mutogatás, vállvonogatás, a villanyautó és az egész parkoló hibáztatása, végül az újabb simogatás. „Nincs mit tenni, le kell lépni” – gondolhatta magában az úriember, úgyhogy nyugodtan megvárta mindenki távozását, aki esetleg láthatta a jelenetet (ez idő alatt persze még belefért két leporolás, hátha mégis működik), majd beszállt a kocsijába, és elhajtott. A Model 3 tulajdonosa a felvételt látva felvette a kapcsolatot a politikussal, aki eleinte tagadta a vádakat, majd végül megtudva a videó létezését megadta a biztosítási adatokat.

Public safety…

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.