Most egy tolvajt kapott el a Tesla Sentry Mode

Második áldozatát szedi HAL 9000, a Tesla Sentry Mode-jának vörösen izzó szeme, miután az autó kamerái által rögzített felvétel segítségével a rendőrség elfogott egy feltételezett tolvajt, aki egy Model 3-asból próbált értéket meglovasítani San Franciscóban április 3-án. A videón tisztán kivehető, ahogyan a 21 éves férfi a villanyautó mellé oson, és egy kis tárggyal betöri a hátsó ablakot. Egy rövid ideig kotorászik az autóban, majd visszaszáll a Model 3 előtt leparkolt Hondájába, és elhajt. Az ablak betörésekor a jármű értesítést küldött a tulajdonos, Jed Franklin mobiltelefonjára, így ő azonnal a kocsihoz sietett, hazament, letöltötte a videót a pendriveról (ami egyébként már a felhőbe is feltöltődik, ha engedélyezve van ez a funkció), majd elküldte a hatóságoknak. Mivel az Autopilot kamerái minden irányba figyelnek a Sentry Mode bekapcsolásakor, nem csupán az elkövető arca látszódik, de az autója rendszáma is, így már nem volt nehéz dolga a rendőrségnek.

„Egyelőre ritka, de egyre több ilyen megfigyelő kamerás esettel találkozunk mindenfelé, aminek nagyon örülünk, hiszen ez egy igencsak hatékony módszer a bűnüldözésben” –mondta el az egyik rendőrtiszt.

A Teslából egyébként nem sikerült elvinnie semmit a tolvajnak, de bízzunk benne, hogy a javításról kiállított számla elveszi a kedvét az újabb próbálkozásoktól. A Sentry Mode legelső ismert áldozata márciusban került rács mögé, miután kocsikulcsával szándékosan átalakította egy Tesla Model 3 fényezését.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.