A Peugeot bejelentette az e-208 angol árait

A Peugeot 208 elektromos változatára, ahogy a legtöbb elektromos újdonságra, nagyon sokan várnak. Bár a gyártás már 2019 tavaszán elkezdődött Szlovákiában, a Peugeot tegnap megjelent sajtóközleménye szerint az első vevők az Egyesült Királyságban csak 2020 elején vehetik át az autót. Sajnos Kelet Európa általában nem a gyártók listájának elején szerepel, így korábbi átvételben Magyarországon sem reménykedhetünk.

A 2020-as szállítási határidő mellett a sajtóközleményből megismerhetjük a négyféle felszereltségi szintet és azok angol árát. Nagyon fontos, hogy a lenti árakból már levonták a 3500 Font állami támogatást.

A legalacsonyabb Active felszereltség 16 hüvelykes acél keréktárcsákat, aktív biztonsági fékrendszert gyalogos érzékelővel, elektromos és fűthető tükröket, LED-es nappali menetfényt tartalmaz. Az elektromos változat esetén már ez a szint is tartalmazza az előfűtési funkcióval rendelkező automatikus légkondicionálót. Az e-208 Active induló ára 25 050 Font.

Az Allure felszereltségű e-208 ára 26 250 Fonttól indul. Az Allure modellek 16 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákat, fényes fekete B oszlopot, bőrhatású üléseket, konfigurálható PEUGEOT 3D i-Cockpit® műszerfalat és 3D head-up kijelzőt kapnak.

A GT Line modellek első és hátsó parkoló érzékelőkkel és 180°-os tolatókamerával rendelkeznek. Ennél a felszereltségnél már az elektromos változat is 17 hüvelykes kerekeket kap, az aktív biztonsági fékrendszert ellátják éjszakai funkcióval, amely megkönnyíti a kerékpárosok és gyalogosok észlelését. A biztonságot szolgálják a LED fényszórók is. Ez a szint kiegészítő stíluselemeket is kap, például fényes fekete kerékív toldatokat és Diamond Black tetőt. A felszereltséggel járó krómozott iker kipufogóvégekről az elektromos változatot választóknak sajnos le kell mondni. A GT Line szint kezdő ára 28 100 Font.

A legmagasabb, GT felszereltség kizárólag elektromos változatban érhető el 29 650 Fonttól. Ezek az autók teljesen automatizált parkolássegítő rendszert, adaptív sebességtartó automatikát Stop & Go funkcióval, sávtartó segédet és holttér figyelő funkciókat tartalmaznak. A GT modellek belsejében szürke Alcantara® bőr kárpit és fűtött első ülések növelik a vásárlók kényelmét, valamint nagyobb 10 hüvelykes kapacitív színes érintőképernyőt is tartalmaz 3D navigációval.

Az e-208 modelleknél három vezetési módból lehet választani: Sport, Normal és Eco. Az elektromos 100 kW teljesítményű villámtöltővel 30 perc alatt 80%-ra tölthető. Az elektromos változat egyedi megkülönböztető stíluselemeket kap, például színre fújt kockás első hűtőrács, az egyedi e-jelzést a C-oszlopon, valamint olyan típusjelző oroszlánt, amely különböző szögekből megváltoztatja a színét.

A Peugeot javasolja a fali töltő használatát, amivel az alapfelszereltségként mellékelt töltőkábellel a jármű 7,5 óra alatt feltölthető egy 7 kW teljesítményű töltési pontról. A tulajdonosok letölthetik a MyPeugeot alkalmazást, amivel távolról ellenőrizhetik a jármű töltöttségi szintjét, vezérelhetik a klímaberendezést, így előfűthetik vagy előhűthetik az autót. Az Egyesült Királyságban a Peugeot a bevezető időszakban ingyenesen biztosítja a „Charging Pass” szolgáltatást, amivel az autósok ingyenesen használhatnak a fizetős töltőpontok egy részét is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.