Európa legnépszerűbb elektromos kisteherautói

Egyre több vállalkozás ismeri fel az elektromobilitás előnyeit az áruszállítás területén is. Már egy néhány darabos flottával rendelkező cégnél is megoldható a mai elektromos furgonok hatótávja mellett némi szervezéssel, hogy a flotta részben elektromos legyen. A változást a nagyvárosok behajtási korlátozásai is kikényszerítik, aki ilyen területekre is akar árut vagy postai küldeményt szállítani, rákényszerül, hogy villanyautóra váltson.

Az EV Sales blog összefoglalta, hogy 2019 első felében melyek voltak a legnépszerűbb elektromos kisteherautók. A Renault Kangoo EV megjelenése óta piacvezető a kisteherautók között, a Nissan E-NV200 eladásai viszont a 40kWh akkumulátor megjelenésekor ugrottak meg látványosan, a nagyobb akku megjelenésekor egy év alatt eladtak belőle 10 000 példányt, ugyanennyi autó eladásához a kisebb akkuval négy évre volt szükség.

Sorszám Típus 2019 első félévi eladások
1 Renault Kangoo EV 4491
2 Nissan E-NV200 2873
3 Streetscooter Work 1363
4 Renault Zoe Van 812
5 Peugeot Partner EV 674

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.