Autómegosztók a koronavírus idején

A koronavírus elleni védekezésben aki csak teheti, otthonról dolgozik vagy szabadságon van, de ha mindenképp ki kell mozdulnunk, akkor a lehetőségekhez mérten törekszünk a távolságtartásra és a fertőtlenítésre. Budapest területén három nagy autómegosztással foglalkozó vállalkozás is működik, a tisztán elektromos flottával rendelkező GreenGo , valamint a vegyes flottát üzemeltető MOL LIMO és a Share Now.

Mindhárom cég fokozott takarítást és fertőtlenítést vezetett be a autóikban, ezen kívül jelentős kedvezményeket kínálnak azoknak, akik a tömegközlekedés helyett inkább autóval utaznának Budapest utcáin.

A GreenGo határozatlan időre eltörölte a regisztrációs díjat, valamint 30%-os menetdíj kedvezményt biztosít a szolgáltatást igénybe vevőknek. A szokásos rutin takarítás mellett extra, kétnaponkénti antivirális, antibakteriális és gombaellenes fertőtlenítést vezetett be.

A cég az elektromos autóflottájának egy részét ráadásul felajánlotta a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság részére, hogy segítse munkájukat az idősek ellátásának megszervezésében.

A MOL LIMO szintén elengedi a regisztrációs díjat és 30% percdíj kedvezményt biztosít az alkalmi percekből, a havidíjas felhasználóknak pedig 990 Ft-ot jóváírnak. Az autókban kézfertőtlenítő folyadékot és antibakteriális zsebkendőt helyeznek el, és kéri a felhasználókat, hogy fokozattan figyeljenek arra, hogy használt zsebkendőt, szemetet, ételmaradékot stb. ne felejtsenek az autóban.

A Share Now megnövekedett érdeklődést tapasztal az autómegosztó szolgáltatás iránt, mivel az emberek igyekeznek a kisebb fertőzésveszélyt jelentő autómegosztót használni a nélkülözhetetlen utazásokhoz a tömegközlekedés helyett. A cég szintén eltörölte a regisztrációs díjat, csökkentette az autók percdíját, valamint a regisztrált felhasználóknak minden héten levezethető kreditet írnak jóvá. Az autókat a gyakoribb takarítás mellett fertőtlenítő kendőkkel is ellátták.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.