Ez lenne a Deep Crimson?

A legtöbb autómárkához – pláne az árkategórián belüli konkurenciákhoz – képest rendkívül szegényes a Tesla színkínálata. A piroson és a kéken kívül nincs is más igazi szín a palettán, csak a fekete, a szürke és a fehér érhető el – mondom ezt én, aki végül fehér autót rendelt, de hát ember tervez, az állami támogatás összeghatára pedig végez.

Elon Musk még tavaly ígérte meg, hogy ezen a területen is felzárkózik a cég, kezdve az új berlini üzemmel.

A főni kedvenc színe

Amikor a cég vezetője bejelentette a paletta bővítését, akkor már tudni lehetett, hogy az olasz-japán Geico Taiki-Sha szállítja majd legújabb generációs festőüzemét a gyárba, ennek első darabjai tavaly szeptemberben érkeztek meg.

Musk ekkor azt is elmondta, hogy a fremonti gyár festőüzeme csak később lesz továbbfejlesztve, a személyes kedvenc színe pedig az a Deep Crimson nevű bordó, ami Berlinben debütál majd.

Ehhez képest érdekes dolgot kapott lencsevégre a Tesla Freemont Flyover Youtube-csatorna, amely rendszeres drónvideókkal kémleli a kaliforniai Tesla-gyár udvarát. Az új Model S példányai után kutatva ugyanis lefilmezett egy sötét bordó kasztnit, ami a végszerelésre vár.

Forrás: Tesla Fremont Flyover, Youtube

A képet megnézve nehéz nem a Deep Crimsonra gondolni. Lehet, hogy hamarosan Fremontból is színesebb autók érkeznek majd? A másik kérdés ami felmerül, hogy teljesen véletlenül hagyták-e félig fedetlen hátsóval az autót, vagy számítottak rá, hogy a premier hetében lebuknak vele?

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.