Ezek az első képek az új Opel Astráról

Az Opel ma reggel közzétette a legelső képeket az Astra legújabb generációjáról, amely a kompakt modell történetében most először elektromosított hajtáslánccal is csatlakozik a márka kínálatához. Azt egyelőre nem tudni, hogy a német vállalat az elektrifikáció mely lépcsőfokát, a plug-in hibrid hajtást vagy a tisztán elektromos technológiát választotta az Astrának, az azonban biztos, hogy egy drámai irányváltás következik az autó dizájnjában.

Az új Astra is már az Opel legutóbbi dizájnfilozófiáját képviseli, így a külső stíluselemek között megtaláljuk az elsőként az új Mokkán látott Opel Vizort is. Ez nem más, a márka vadonatúj „arca” fekete panellel és ultravékony IntelliLux LED fényszórókkal. Az autóba beülve a Pure Panel digitalizált utastér tárul majd a vásárlók elé, ahol a fizikai vezérlők számát minimálisra csökkentették. A műszerfalon két nagy felbontású kijelző szolgáltatja az információkat és a multimédiás lehetőségeket.

Az Opel azt is elárulta, hogy dinamikus ötajtós ferdehátú, és sokoldalú Sports Tourer kombiként is gyártásba megy az új Astra, még ebben az évben Rüsselsheimben. A gyártó ígérete szerint hamarosan további információkat is kapunk a 30 éve piacon lévő modell újjászületéséről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.