„Csak” 563 km a Mercedes-Benz EQS EPA hatótávja

Bár Európában a WLTP mérési ciklus szerinti hatótáv adat számít hivatalosnak, mégis érdeklődéssel figyeljük az amerikai, EPA mérési ciklus szerinti eredményeket, mivel ezek általában közelebb állnak a valós hatótávhoz. Végre megérkezett ez az adat a Mercedes-Benz igazán áramvonalas és hatékony újdonságához, az EQS-hez.

Az EQS 450+ hátsókerekes modell az EPA mérési ciklus szerint 350 mérföld, azaz 563 km hatótávra képes (a WLTP ciklus szerinti 784 kilométerrel szemben), míg az összkerekes EQS 580 4MATIC változat EPA adata 340 mérföld (547 km).

Az autó kétféle méretű akkuval kerül gyártásba, a fenti adatok természetesen a nagyobb, 107,8 kWh-s felhasználható kapacitással rendelkező 12 modulos verzióra vonatkoznak, a 90 kWh-s, 10 modulból felépülő akkuval szerelt modell hatótávja várhatóan  arányosan kisebb lesz. Az autó akkumulátorának NCM811 celláit a kínai CATL szállítja. Az akkupakk névleges feszültsége 396 volt, azaz a 400 voltos kategóriában versenyzik. Ennek ellenére villámgyors, akár 200 kW teljesítményű töltést ígér a gyártó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.