Minden második ID.3 vásárló egyéb márkáról váltott

Több mint 144.000 megrendelés érkezett az ID.3 modellre a forgalmazás első évében, ráadásul a vevők közel fele, 70.000 megrendelő, korábban nem Volkswagent használt. „Az ID.3 igazi telitalálat, amely új vásárlókat vonz a Volkswagenhez” – idézi Klaus Zellmer Volkswagen értékesítési igazgatót a cég sajtóközleménye.

A Volkswagen ID.3 forgalmazásának első évét követően a Volkswagen felmérést készített a vásárlók körében. Az eredmények alapján közöltek néhány érdekességet az első MEB-platformra épülő elektromos modellről, így megtudhattuk például, hogy az 50% közeli új vásárló kifejezetten magas értéknek számít, mivel egyéb VW modellek esetében ez az arány 36% körül mozog.

A felmérésből a vásárlás három leggyakoribb oka is kiderült: a vásárlók 60%-a számára fontos, hogy az autó klímabarát legyen, 51% pedig az innovatív technológiát is a legfontosabb értékesítési pontok közé sorolta. A döntésnél sokaknál számított még az erős kereskedői hálózat is.

A felhasználók többsége számára az otthoni töltés már teljesen szén-dioxid-semleges, körülbelül 70 százalékuk kizárólag zöld áramot használ, akár saját napelemes rendszerből, akár áramszolgáltatótól zöld tanúsítvánnyal rendelkező elektromos energiát vásárolva.

Nem csak az autók töltése, de azok gyártása is teljesen karbonsemleges Drezdában és Zwickauban. Utóbbi helyszínen már két műszakban folyik a termelés, így a két gyáregységben összesen napi 1200 ID.3 gördül le a gyártósorokról. Idén ősszel a kínai piacra is bevezetik a modellt, ehhez megkezdődött a helyi gyártás Antingben is.

Európa számos meghatározó országában az ID.3 nyerte az augusztusi értékesítési versenyt, így a legnépszerűbb elektromos autó volt például Németországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztriában és Svájcban, ezzel Nyugat-Európában az első helyen végzett az ID.3 az új autók regisztrációjában is. A Volkswagen elkötelezettsége egyértelmű az elektromobilitás felé, 2030-ra azt a célt tűzték ki, hogy az Európában értékesített autók 70%-a, Észak-Amerikában és Kínában pedig a járművek 50%-a elektromos autó legyen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.