Villanyautós reklámmal tér vissza a BMW a Super Bowl döntőre

Február 13-án vasárnap Kaliforniában kerül megrendezésre a Super Bowl LVI, azaz az NFL amerikaifutball-bajnokság idei döntője, amely nem csupán az ország legrangosabb sporteseménye, hanem már hosszú évek óta egy kiemelkedően fontos reklámcsatorna is az amerikai autógyártók és más cégek számára. Sokan fizetnek ki komoly összegeket azért, hogy 30-60 másodperces reklámokban mutathassák be újdonságaikat ott helyben több százezer, a televízión keresztül pedig akár több százmillió nézőnek, a BMW azonban 2015 óta nem élt ezzel a lehetőséggel. Érdekes módon a hét évvel ezelőtti kisfilmje az i3-ról szólt, és most is az új elektromos autóinak érkezése csalogatta vissza a Super Bowl-ra.

A BMW már előre közzétette a vasárnap közvetített egyperces reklámot, amelynek sztárja Arnold Schwarzenegger és Salma Hayek Pinault, akik Zeusz és Héra görög isten és istennő szerepében ismerkednek a földi léttel, miután maguk mögött hagyták isteni feladataikat. A villámok ura azonban kevésbé találja helyét a halandók és elektromos kütyüjeik között, kezdi elveszíteni a szikrát, ezért felesége úgy dönt, meglepi valami igazán izgalmassal, egy BMW iX-szel. Természetesen az 516 lóerős villanyautóban már Zeusz is jól érzi magát, így boldogan gurulnak el a távolba. Az iX mellett egyébként az i4 négyajtós Gran Coupe is a jövő hónapban jelenik meg az Egyesült Államok autópiacán.

Persze annak nem nehéz elektromos autóval járni, aki villámokat lövell ki az ujjából, de aki nem rendelkezik ilyen képességgel, annak több alkalommal is bemutattuk, milyen az élet egy BMW iX mellett. Itt pedig arról írtunk, mennyibe kerül a németek csúcstechnológiás sportterepjárója Magyarországon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.