Ingyen töltéssel a töltők zsúfoltsága ellen?

Első pillantásra ellentmondásnak tűnik, hogy ha egy töltőoszlopnál sorakoznak az autók, akkor ingyenessé tegyék a töltést, de a Tesla már számtalanszor bizonyította, hogy fordítva gondolkoznak, mint a többség. Az Egyesült Államokban Hálaadáskor tavaly már kipróbált megoldás érkezik Európába.

Európában a februári és márciusi síszezon idején négy országban (Franciaország, Németország, Norvégia és Svédország) összesen 79 töltőállomás esetében a Tesla azzal próbálja elkerülni a várakozás kialakulását csúcsidőben, hogy csúcsidőn kívül ingyenessé teszi a Supercharger használatot. A megoldással átterelnék az autósok egy részét az alacsonyabb kihasználtságú időszakokra.  A módszert az Egyesült Államokban tavaly már kipróbálták, az európai bevezetés pedig arra utal, hogy az ötlet bevált.

Európa érintett országaiban az alábbi időszakokban lesz ingyenes a töltés:

  • Franciaországban (27 állomás)  február 11. és február 27. között, péntektől vasárnapig  10:00 előtt és 18:00 után.
  • Németországban (31 állomás) február 18. és március 6. között, péntektől vasárnapig, 8:00 előtt és 19:00 után.
  • Norvégiában (8 állomás)  február 18. és március 6. között, péntektől vasárnapig, 12:00 előtt és 19:00 után.
  • Svédországban (13 állomás) február 18. és március 6. között, péntektől vasárnapig, 11:00 előtt és 18:00 után.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.