Két újabb villanyautóját mutatta meg a Lexus – FRISSÍTVE

A Toyota és a Lexus fejlesztés alatt álló elektromos autóiról egy rendhagyó bemutató keretein belül tavaly decemberben lehullott a lepel, de a Lexus úgy döntött, hogy közösségimédia-csatornáin közelebbről is megmutatja újdonságait. A márka első igazi villanyautója, amely nem belsőégésű motoros változat alapján készül, az RZ 450e nevet viseli, és egy csinos sportterepjáró a Toyota Csoport e-TNGA padlólemezén. A múlt héten erről a modellről mutatott képeket a japán márka, a műszaki adatokig azonban a tavaszi premierig várnunk kell.

Most két újabb villanyautójáról is osztott meg képeket a Lexus. Az egyik az úgynevezett Electrified SUV Concept, amely a látottak alapján a legtágasabb tagja lesz a márka elektromosautó-kínálatának. A nagy méretű SUV osztozik az RZ 450e formavilágában, de annál némileg kidolgozatlanabbnak tűnik. A visszapillantó tükrök helyén kamerák állnak, és a hagyományos kilincsek helyett pedig felugró ajtónyitókat láthatunk, de hogy pontosan mennyit fog változni az autó, és mikor láthatjuk a végleges változatát, azt egyelőre nem tudni.

Hivatalos információnk arról sincs, hogy ez a modell is az e-TNGA platformra épül, de valószínűleg igen, hiszen a Toyota dedikált elektromos padlólemezes bZ-sorozatában is akad egy nagy méretű SUV, ami feltehetőleg a Lexus Electrified SUV Concept megfelelője.

Akik nem rajonganak a városi terepjárókért, hanem inkább a sportosabb luxusautókat kedvelik, azoknak is akad látnivaló: íme az Electrified Sedan Concept.

A két SUV és a gyönyörű kupétetős szedán mellett egy sportautót is várunk a Lexustól, valószínűleg napokon belül arról is kapunk új képeket.

Frissítés (2022.02.10.): Ahogy vártuk, a Lexus megmutatta legsportosabb koncepcióját is, az LFA sportautó DNS-ével átitatott Electrified Sport Concept tanulmányt. Erről nem fotók érkeztek, hanem egy videó, igaz, valódi prototípus helyett csak egy virtuális villanyautót láthatunk száguldani.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.