Főoldal » elektromos autó » Európába jön az elektromos Genesis GV60

Európába jön az elektromos Genesis GV60

A Genesis hivatalosan is megerősítette, hogy a GV60, a márka első európai elektromos autója hamarosan előrendelhető lesz. Az árak, a részletes felszereltség és az előrendeléssel kapcsolatos további információk egyelőre nem ismertek.

A Genesis a Hyundai csoport prémium márkája, így a GV60 a Kia EV6 és a Hyundai Ioniq 5 testvérének tekinthető. Mindhárom modell az e-GMP dedikált elektromos-globális moduláris platformon alapul. A GV60 a Genesis európai kínálatának hatodik modellje, egyben a koreai luxusmárka első dedikált elektromos autója.

A GV60 három felszereltségi szinten érkezik Európába. A Prémium változat a hatótávolságra összpontosít, hátsó kerekeit egyetlen 168 kW teljesítményű villanymotor hajtja. A Sport –verzió összkerékhajtással rendelkezik, motorjainak teljesítménye 160 kW + 74 kW. A Sport Plus szintén összkerekes, mindkét motorja 160 kW teljesítményű, egyedi Drift és Boost módot kap, melyek közül az utóbbi 10 másodpercre mindkét motor teljesítmény megnöveli 20-20 kW-tal, így a legdinamikusabb élményt ez a változat nyújtja.

Már az alapmodell is megkapja a dupla 12,3″ méretű infotainment képernyőt, a fejlett biztonsági technológiát, opcionálisan pedig olyan extrákból választhatnak a vásárlók, mint a fűtött ülések, panoráma napfénytető, Bang & Olufsen audiorendszer valamint digitális visszapillantó tükrök.

A márka Future Vision stratégiájának részeként a Genesis év végéig három teljesen elektromos autót tervez bevezetni, 2025-től kezdődően pedig minden új Genesis jármű tisztán elektromos lesz, 2030-ra a Genesis 100%-ban zéró kibocsátású márkává válik.

A GV60 modellt Dél-Koreában már többen tesztelték, az első élményekről az alábbi cikkben számoltunk be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.