Minden eddiginél hasznosabb lett a TöltőPont app

Az év elején komoly ráncfelvarrással megérkezett az Android és iOS rendszerű okostelefonokra a hazai fejlesztésű TöltőPont applikáció. Az elektromos autó töltők megkeresését megkönnyítő alkalmazás teljesen új kezelőfelületet kapott, ami kissé átláthatóbb és divatosabb lett. A megújult szűrési lehetőségen keresztül most már csatlakozótípusonként is lehetőség van a válogatásra, így a térképen lehetőség van például kizárólag a 40 kW feletti teljesítményű AC csatlakozók megjelenítésére is. Az applikáció bizonyos töltőüzemeltetők esetén a töltő foglaltságának mutatására is képes. Minden szolgáltatót csak bátorítani tudunk, hogy biztosítson élő információt a töltőjének állapotáról a TöltőPont applikáció felé.

A TöltőPont alkalmazás egyik legfontosabb újdonsága a képernyő alján a második ikonon elérhető hírfolyam. Olyan, kezdők és gyakorlott villanyautósok számára is hasznos anyagok érhetők el belőle, mint például a töltő használati etikett, az ingyenes parkolást biztosító városok aktuális listája, vagy az autókra kapható adó- és illetékkedvezmények hatályos gyűjteménye. Ezeken felül a TöltőPont alkalmazás a Villanyautosok.hu mobil hírolvasó felülete is lett, hiszen itt mindig egy mozdulattal elérhetők az ekekromobilitással kapcsolatos legfontosabb újdonságok.

Az iPhone-ra és iPad-re készített verzió nem csak az iOS 11-gyel, de az iPhone X-szel is kompatibilis lett. A TöltőPont applikáció elérhető a Google Play áruházból és az Apple App Store-ból, illetve az alkalmazás weboldaláról.

This slideshow requires JavaScript.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.