Győrben szerelik az Audi villanyhajtását

Jubileumi év kezdődött az Audi Hungaria számára: Az Audi pontosan 25 évvel ezelőtt, 1993. február 18-án alapította hivatalosan győri vállalatát. A jubileumi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke számolt be a vállalat sikereiről és jövőbeni terveiről.

Két területen is új korszakba lép az Audi győri gyára, először is itt fog készülni az Audi Q3 SUV, amely a mostani trendeket figyelembe véve biztosan nagyon népszerű lesz. Továbbá ami a legfontosabb, hogy ettől az évtől kezdve indul el a villanymotorok sorozatgyártása. Így Magyarország fogja ellátni villanymotorokkal az egész Volkswagen konszernt. Először is a Brüsszelben készülő új Audi e-tron modellbe kerül. A sorozatgyártásra történő felkészülés során már 298 elektromotort legyártott a vállalat.

Az elektromos hajtásokat új koncepcióban, moduláris gyártási rendszerben építik majd, amely nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot tesz lehetővé. A Samsung gödi üzeme is érintett a fejlesztésben az akkumulátorok tekintetében.

A vállalat alapítása óta az Audi Hungaria összesen 33 294 371 motort gyártott, amely 5,6 milliárd lóerőnek felel meg. 1998 óta 1 153 531 autó hagyta el a győri gyártócsarnokokat. Egymás mellé sorakoztatva az autók Győrtől egészen a szenegáli Dakarig érnének el. Remélhetőleg a következő évtizedekben legalább ennyi elektromotor és elektromos autó fogja elhagyni a gyártócsarnokot.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?