Elérte a 10 000 Supercharger töltős mérföldkövet a Tesla

Elérte, és már meg is haladta a 10 000 darabot a világszerte telepített Supercharger töltők száma, s bár e mérföldkövet 2017 végéig kellett volna teljesítenie a gyártónak a tervei szerint, az 5 hónapos késés ellenére sem panaszkodhatnak a villanyautósok a Tesla töltőhálozatának bővülésére. Az új állomások a korábbinál is gyorsabb ütemben lépnek működésbe, és világszerte több mint tízezer állomás van engedélyezési vagy építési fázisban, ami azt jelenti, hogy a következő másfél évben sem lesz hiány újonnan megnyíló töltőállomásokban.

Belleville Supercharger, Forrás: Electrek

A 10 000 Supercharger töltő mérföldköve az ezen a héten online állapotba kerülő 5 új állomásnak köszönhető, melyek egyike egy 20 állásos töltőállomás Belleville városában, ami egy kritikusan fontos útvonalon, Toronto es Montreal között jött létre. Ezzel most már összesen 1261 Supercharger állomás 10 021 Supercharger töltőjét használhatják a Tesla-tulajdonosok. A vállalat célja azonban az, hogy az autósok szinte bárhova eljuthassanak a Földön a Tesla márkajelzéssel ellátott járművükkel, amihez sok munka van még hátra, ezt jól érzékeljük itt Magyarországon is. A Superchargerek azonban nem csupán mennyiségben, hanem minőségben is fejlődnek: Elon Musk például nemrég említette a Supercharger V3-at, ami nem csak nagyobb töltési teljesítményt kínál majd, de magasabb fokú integrációt is a napenergiával és a Powerpack energiatároló berendezéssel.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.