Hófehérben is bemutatkozott a következő generációs Tesla Roadster

Várható volt, hogy a Tesla részvényeseinek éves közgyűlése rengeteg lényeges információt fog tartogatni a vállalat helyzetéről, már csak azért is, mert a Model 3 gyártási nehézségei kapcsán egyre több olyan hír látott napvilágot a médiában, melyek a vállalat pénzügyi katasztrófáját emlegették, így pont ideje volt néhány hivatalos információval rácáfolni az álhírekre. Érdekességekből azonban már jóval Elon Musk beszéde előtt sem volt hiány, hiszen akik nem pont a közgyűlés kezdetére estek be az épületbe, azok megcsodálhattak egy ez idáig nem látott szépséget a parkolóban, mégpedig az új Tesla Roadstert teljesen hófehér színben. A tisztán elektromos sportkocsiból eddig két prototípust mutatott meg a gyártó: egy vöröset, amellyel néhány szerencsés kaliforniai az utcán is összefuthatott, valamint egy szürkét, mely a vörössel ellentétben csak egy kiállítási darab, tehát még ha ki is van alakítva az utastere, akkor sem tudnánk vele elindulni és hazáig suhanni. Hogy a fehér példány alkalmas-e a közlekedésre, az sajnos nem derült ki az eseményen. A következő generációs Roadster mellett természetesen a Tesla már forgalomban lévő autócsodái, a Model X, Model S, és a Model 3 is megjelentek, valamint a rajongókat a sportautón kívül egy másik meglepetés is várta: a Tesla Semi villanymeghajtású kamion is begurult szép csendben az épület elé, így már csak az eredeti Roadster hiányzott a teljes családi összejövetelből.

A Tesla tervei szerint a 200 000 dolláros Roadster 2020-as megjelenése lesz az utolsó szög a hagyományos meghajtás koporsójában. Nem csupán azért, mert a rivális sportautók – köztük a Bugatti Chiron vagy Koenigsegg Agera R, csak hogy a legnagyobb füstös szenzációkat említsük – mind milliós költséget jelentenek a vásárló számára, hanem mert még alapváltozatban is 400 km/h fölötti a végsebessége, 1,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, és 10 000 Nm-rel szakítja szét a betont, ráadásul ehhez még közel 1000 kilométeres hatótáv is társul. Sokaknak például az is pozitívum lehet a döntés során, hogy nem csak kétüléses, hanem egyszerre négy személy is tud benne utazni. Ha mindez nem lenne elég, Elon Musk arról is beszélt, hogy a még nagyobb teljesítmény érdekében az autó kapni fog egy SpaceX opciós csomagot, amivel a Roadstert már inkább a rakéták szegmensébe kellene sorolnunk, semmint a hiperautók közé. Aki egyébként több színben is szeretné megnézni a Roadstert, annak egy korábbi cikkünket érdemes átpörgetnie, ahol egy igazán kreatív rajongó photoshop alkotásait mutattuk meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.