Ma mutatják be a Tesla Solar Roof 3. verzióját

A tegnap éjszakai Tesla negyedéves elemzői konferenciahíváson derült égből villámcsapásként jött a hír, hogy ma, nyugati parti idő szerint délután újabb termék bemutató/indító lesz. Ha valakinek deja vu érzése van, akkor nem az érzékei csapják be, ugyanis a Tesla 3 éve már egyszer bemutatta a cserépbe integrált napelem-tetőt, mégpedig Hollywoodban a Született Feleségek díszleteit építették át hozzá.

Az akkori show óta azonban, a sorozatos ígéretek ellenére, csak nem akart beindulni a tömegtermelés. Persze voltak hírek kis szériás tesztekről, de mint kiderült, Musk nem volt elégedett a cserepek telepítésének egyszerűségével ezért többször újratervezték a megoldást. Csakhogy ilyenkor mindig újra kellett kezdeni az élettartam teszteket is, hiszen a Tesla évtizedekig garantálja az üvegtető működését.

Most úgy néz ki elkészült a harmadik generáció, ami már megérett a tömegtermelésre, és ezt ma, pesti idő szerint valószínűleg késő este, éjszaka, meg is ismerhetjük majd.

Természetesen beszámolunk a fejleményekről.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.