Főoldal » elektromos autó » elektromos autó piac » Az európai Renault eladások 12%-a elektromos

Az európai Renault eladások 12%-a elektromos

Franciaországban 2020 januárban 8,2%-os piaci részesedést értek el a tisztán elektromos autók, írtuk február elején. Az insideevs.com most a Renault januári számait közölte, amely még ezt a remek eredményt is magasan túlszárnyalta, ugyanis Európában a Renault által értékesített új autóknak 12%-a volt elektromos. A legnépszerűbb autó természetesen az új Zoe, amelyből összesen 9873 példány talált gazdára. A legtöbb Zoe a francia piacon kelt el, 5471 darab, azaz több mint az összes Zoe eladás fele otthon történt.

2019 – Renault CITY K-ZE

A típus egész Európában népszerű, 9782 autót adtak el a kontinensen, és mindössze 91 Zoe került Európán kívüli országokba. A tisztán elektromos Renault Kangoo ZE kisteherautó eladásai is jól alakultak, a 743 teljes eladásból 723 Európában talált gazdára. A nagyobb méretű Renault Master 3 ZE-ből viszont egyelőre mindössze 16 példányt vásároltak meg, az összes az európai utakra került.

Sokan várják már a Dacia első elektromos autóját, amelynek bemutatójára 2 héten belül sor kerül a Genfi Autószalonon. Az autó minden valószínűség szerint nagyon hasonlít majd a Kínában forgalmazott Renault City K-ZE modellre, amelyből januárban 180 példányt sikerült eladni. A Dacia márkanév alatt forgalomba kerülő kisautó mellett a Renault saját kínálatában hamarosan megjelenik egy újabb városi autó, a Smart-tal azonos műszaki alapokra épülő Renault Twingo ZE is, melyet szintén Genfben lepleznek majd le.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.