Az első villany-Dacia, és az elektromos Renault Twingo is ott lesz Genfben

Nem győzik majd kapkodni a fejüket a Renault Csoport standjainál azok, akik a legújabb elektromos autók miatt érkeznek majd a március 5-15. között megrendezett Genfi Autószalonra. A legfontosabb látnivalót a Daciánál kell majd keresni, ahol a gyártó elmondása szerint az elektromosautó-piac legmegfizethetőbb tisztán elektromos városi autója lesz kiállítva. Ettől a márkától rengetegen várják az igazán olcsó villanyautó eljövetelét, nem is ok nélkül, hiszen a Renault korábban megerősítette, hogy a Kínában „fillérekért” hazavihető City K-ZE 2021-2022 táján Dacia emblémával Európában is megjelenik. Azt ugyan nem írja a Csoport sajtóanyaga, hogy valóban ez a modell lesz látható a rendezvényen, de óriási meglepetést okozna, ha a Dacia egy teljesen új, eddig titokban tartott villanyautót mutatna fel. A kocsi a március 3-ai sajtónapon, reggel 8-kor mutatkozik be.

Kínában nagyon jó vétel a City K-ZE

A Renault munkatársai szintén mutatós elektromos felhozatallal készülnek a svájci showra. Lerántják a leplet egy vadonatúj koncepcióról, ami a Morphoz nevet viseli. Ez a jármű elsősorban egy vízió a jövő elektromobilitásáról, így nagy valószínűséggel nem megy gyártásba, ellenben bevezet egy új elektromos termékcsaládot a Renault palettájára, aminek az elkövetkezendő években érkező tagjai gyaníthatóan osztoznak majd a Morphoz dizájnnyelvezetén.

EZT OLVASTAD MÁR?  A nap vicces videója: bénázó politikus a Sentry Mode felvételén
Renault Morphoz

A Genfi Autószalonon ünnepli világpremierjét egy másik nagyon várt autó, mégpedig az új Twingo Z.E, azaz a hagyományos városi kisautó kibocsátásmentes hajtáslánccal szerelt változata. Jelen lesz emellett a megújult dizájnt hordozó Kangoo Z.E. Concept, valamint hibridekből sem lesz hiány, az E-Tech technológiával ellátott és nemrég bemutatott Renault Clio enyhe hibrid, Captur PHEV, és Mégane PHEV modellek is felsorakoznak, ez utóbbi most először lesz látható kombi kialakításban.

Elektromos autót használsz?