500 kínai villanyautó indult el Európába

Az Aiways által közzétett sajtóanyag és fényképek szerint megindultak Európa felé az U5 Ion típusú villanyautók, melyeket a Filippi Auto üzemeltetése alatt álló Hertz Corsica autóbérbeadással foglalkozó vállalat rendelt meg a kínai gyártótól, hogy a Korzikára érkező turisták számára zéró kibocsátású mobilitási lehetőséget biztosíthasson. Az úgynevezett Electrify Corsica projekthez kapcsolódó megrendelésről május végén számoltunk be, az Aiways pedig már hajóra is pakolta mind az 500 darab tisztán elektromos divatterepjárót, melyek júliustól kölcsönözhetővé válnak a francia sziget lakói és látogatói számára. A kínai villanyautók a shangraoi létesítményben készültek, mely évi 150 000 példány legyártására képes, innen érkeznek majd az európai piacra is. A magánvásárlók számára eredetileg áprilisra volt időzítve a rendelés kezdete, ezt nemrég augusztusra halasztotta a cég. Elsőként Dániában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Norvégiában, és Svájcban lesz elérhető az autó, és eleinte csak lízing útján. A korzikai autókölcsönző a legelső vásárlója a gyártónak, így egy mediterrán kirándulás lehet az első lehetőség az érdeklődők számára, hogy kipróbálják az Aiways U5-öt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.