Chat funkciót kapott a drivE.ON alkalmazás

Az E.ON magyarországi töltőpontjain 2020 áprilisában vezették be a drivE.ON alkalmazással történő töltés indítást. Az applikáció a szokásos funkciókon (töltés indítás, töltőpont elérhetőségének távoli ellenőrzése) már eddig is rendelkezett néhány egyedülálló funkcióval. Többek között ilyen a töltő előzetes foglalási lehetősége, amivel maximum fél órával az érkezésünk előtt lefoglalhatjuk a kiszemelt töltőpontot, de lehetőség van automatikus üzenetet kérni egy töltőpont felszabadulásáról is. Töltés közben folyamatosan figyelemmel kísérhető a felvett energia mennyisége és a töltési idő is.

Szintén hasznos funkció, hogy a töltés indításakor megadhatjuk a töltés tervezett időtartamát, ezzel az autóstársak számára fontos információt nyújtva arról, hogy várhatóan mikor szabadul fel az adott töltőpont. Ez utóbbit remekül kiegészíti az aktuális újdonság, a közösségi funkció.

Az új, csevegés funkcióval üzenetet válthatnak egymás között az alkalmazás felhasználói. Számos esetben hasznos lehet ez a funkció, például megkérdezhetjük az éppen töltő autóstárstól, hogy mikor tervezi befejezni a töltést, amennyiben azt nem adta meg a töltés indításakor. A csevegés funkció akkor használható, ha már mindkét felhasználó frissítette az alkalmazást a legújabb verzióra.

„Beszéljük meg. Közvetlenül, egymás között, néhány mondatban. Szeretjük a dolgainkat így intézni, és ismerjük be, rendszerint remekül működik is. Az újonnan fejlesztett chat funkció éppen ezt a személyes, közvetlen kapcsolatfelvétel élményét adja az e-autósoknak” – mondta el Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatósági tagja az új funkció bevezetésével kapcsolatban.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos autó villámtöltő készül a XI. kerületben

A drivE.ON alkalmazás térképes keresőjében a felhasználók nem csak az E.ON, de egyéb szolgáltatók töltőállomásait is megtalálhatják, és ezek megközelítéshez navigációt is igénybe vehetnek. A töltőpontok aktuális állapota természetesen csak csak az E.ON saját töltői esetén láthatók.

Az E.ON töltők használata egyelőre mindenki számára ingyenes, a drivE.ON alkalmazás pedig letölthető a Google Play és App Store áruházakban.

 

Elektromos autót használsz?