Kínai villanyautók várják a Korzikán nyaralókat

Több száz Aiways U5 Ion tisztán elektromos sportterepjáró megrendelésére készül a korzikai Hertz autókölcsönző vállalatláncot üzemeltető Filippi Auto, mely így nagy valószínűséggel a kínai autógyártó legelső európai vásárlója lesz. A villanyautók pontos darabszámáról júniusban születik meg a döntés, amikor tisztázódnak a részletek az úgynevezett Electrify Corsica projekt körül, ez ösztönzi ugyanis a járművek beszerzését: a vállalat 2022-re 70%-ra szeretné növelni a kibocsátásmentes technológia arányát az ügyfelei által kibérelhető autók körében, annak érdekében, hogy a turisták által nagy számban látogatott francia szigetet elektromobilitási központtá varázsolják, és visszaszorítsák a közlekedésből származó légszennyezést.

„Ez egy tökéletes belépő Európába az Aiways számára: részt venni egy elektromosítási küldetésben, melynek az egyik legcsodálatosabb sziget környezetének megóvása a célja. Ez ráadásul egy remek lehetőség az U5 képességeinek bemutatására valamennyi Korzikára látogató európai számára” – nyilatkozta Alexander Klose, a sanghaji székhelyű autógyártó egyik igazgatója.

Az egyelőre nem ismert, hogy mikor válnak kölcsönözhetővé a kínai elektromos autók, de a Hertz Corsica főnöke elmondta, hogy már nagyon várja, hogy az utazási korlátozások feloldását követően újra visszatérjenek a turisták a szigetre, és egy ilyen kiváló autó volánja mögül élvezhessék a kirándulást. Eszerint már idén nyáron csatlakozhat néhány U5 a flottához, ha nem is egyszerre több száz, valamint a francia hírportálok is úgy értesültek, hogy a kiszállítás a nyáron megkezdődik.

A 63 kWh kapacitású akkumulátorral és 140 kW-os villanymotorral felszerelt SUV ebben a hónapban vált elérhetővé cégek számára, míg a magánemberek előtt júniusban nyílik meg a rendelés. A vételár egyelőre nem ismert, de nagyjából 35 000 euró környéki indulóárra számíthatunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.