Meglepően olcsó lesz a Volkswagen csúcsmodellje

Hosszú út vár még a Volkswagenre az úgynevezett Project Trinity megvalósításáig, de azt már nagy vonalakban tudni lehet, hogy milyen fejlesztési célokat követve dolgoznak a német mérnökök a 2026-ban megjelenő tisztán elektromos csúcsmodellen. Mint korábban beszámoltunk róla, a Trinity elnevezés három innovációra utal: a villanyautó

  1. vadonatúj padlólemezt vezet fel a palettára;
  2. új szoftvercsomaggal érkezik, mely magas fokú digitalizációt és önvezető képességet kínál a vásárlóknak;
  3. egy új gyártási eljárást is elhoz, amely során minden eddiginél gyorsabban szerelik össze az autókat Wolfsburgban.

Az, hogy a Volkswagen egyszerre szánja villámgyorsan és tömegesen gyártott modellnek, valamint technológiai úttörőnek is a Trinity-t, némileg ellentmond egymásnak, hiszen a népautókra jellemző alacsony ár általában nem az új megoldásokat magukkal hozó csúcsmodellek velejárója.

Márpedig a rendkívül áramvonalasnak és dinamikusnak mondott, kicsivel több mint 4 méter hosszú szedán állítólag tényleg nem lesz drága, az alapváltozat körülbelül 35.000 euróba fog kerülni. Erről Ralf Brandstätter beszélt a német Welt am Sonntag magazinnak egy interjúban, ahol elmondta, hogy a vásárlók éppen olyan ártartományra számíthatnak, ami tipikus a márkára. Összehasonlításképpen az ID.3 jelenlegi legolcsóbb, Pure kiadása 31.495 euróról indul Németországban.

EZT OLVASTAD MÁR?  Így adhatod el az állami támogatással vásárolt elektromos autót
ID.3

Hozzá kell tenni persze, hogy csakúgy, mint a MEB-platformot bevezető ferdehátúnál, bizonyára a Trinity-nél sem a legolcsóbb verzióval indul majd az értékesítés. Arról viszont egyelőre nem esett szó, hogy a legnagyobb tudású változatért mennyit kell majd fizetni.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.