Két nagy név is csatlakozott az elektromos versenysorozathoz

Az Extreme E az összes eddig bejelentett tisztán elektromos versenysorozat közül a legizgalmasabbnak ígérkezik, mely nemcsak egyedi, ismeretterjesztő természetfilm stílusú formátumát, hanem változatos helyszíneit tekintve is kilóg a sorból. A tavasszal kezdődő bajnokság népszerűségét ráadásul az is megdobja, hogy sorra csatlakoznak a hírességek.

Azt is mondhatni, hogy az Extreme E valójában Formula 1-es és rallipilóták párharca lesz, a volán mögül, vagy az irodából, hiszen míg Lewis Hamilton és Nico Rosberg több-kevesebb feladatot vállalva csak távolról, csapatalapítóként figyeli az eseményeket, addig a legutóbbi jövevény, Jenson Button vezetni is fogja az 550 lóerős elektromos terepjárókat. A 2009-ben világbajnoki címet szerzett volt Formula 1 pilóta saját csapata, a JBXE élén versenyez majd.

A napokban egy másik nagy név is bejelentkezett az extrém versenyszériába: a General Motors leányvállalataként működő GMC szponzorként vesz részt a bajnokságban. Az amerikai autógyártó, mely nemrég élesztette újra a Hummer nevet tisztán elektromos pick-upok és SUV-k gyártásához, egy több éves együttműködést jelentett be a Chip Ganassi Racing csapatával, amiért cserébe a klub villanyautója a Hummer EV stílusjegyeit ölti magára.

Ugyanis habár minden csapat ugyanazzal az Odyssey terepjáróval vág neki a kalandos futamoknak, lehetőségük van a karosszériát oly módon átalakítani, hogy az az utcai, megvásárolható járműveikre hasonlítson. Ez pedig, mondani sem kell, fontos reklámértékkel bír az autógyártók termékei számára. A GMC a második nagy autógyártó vállalat a Volkswagen Csoport részeként induló Cupra után, mely részt vesz a versenyben.

Az első Extreme E futamra április 3-4. között kerül sor Szaúd-Arábiában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.