110 kW-os töltőt adtak át Szekszárdon

Újabb villámtöltőponttal bővült Magyarország elektromosautó-töltőhálózata, ezúttal a 2020 februárjában alakult evDirect Kft. kapcsolt be egy 110 kW teljesítményű berendezést a szekszárdi Volkswagen-kereskedés előtt. A töltőoszlop a Budapest-Pécs útvonal mentén található, és könnyen megközelíthető: aki a 6-os főútról érkezik, mindössze egy perc alatt elérheti a töltőállomást, de aki az M6-os autópályán, vagy az M9-es autóúton halad, annak is csupán egy kétperces kitérőt jelent a töltő meglátogatása.

Forrás: evDirect

Az új villámtöltő 400V-os rendszerben maximálisan 85 kW-ot, 800 V-on pedig 110 kW-ot kínál. Egyenáramról egyszerre két villanyautót lehet tölteni CCS csatlakozón keresztül, ebben az esetben a teljesítményen a járművek fele-fele arányban osztoznak. A töltőoszlopon emellett két, 6 kW-os Type 2 töltőcsatlakozó is helyet kapott a váltakozó áramú töltéshez.

Forrás: evDirect

Az AutoCity Kft.-vel közösen kínált töltési szolgáltatás díja 109 Ft/kWh (percdíj nélkül), a töltés indításához mobiltelefonos applikációra nincs szükség, és bankkártya adatokat sem kell megadni, csupán egy internetes regisztráción kell túlesni, ezt követően pedig a rendszer heti egy alkalommal összesítő számlát küld, amit online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással lehet kiegyenlíteni. A töltő éjjel-nappal használható, reggel öt és este nyolc óra között pedig egy MOL benzinkút is nyitva van a közvetlen közelében.

Forrás: evDirect

2021 évégig még egy töltőoszlop átadását tervezi az evDirect Pécsen, 2022 első felében pedig további két nagy teljesítményű töltőállomással bővül a hálózat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.