100 Supercharger állomás, 1000 töltőoszlop – egyetlen városban

Rendben, Sanghaj egy 24 milliós város, na de 100 Supercharger állomás ezer oszloppal?!

Még el is esel benne

Nem szeretnénk telhetetlennek tűnni, örülünk annak is, hogy itthon már 7 Supercharger állomás üzemel több, mint 30 oszloppal, mert ez pont 7 állomással és 30 oszloppal több, mint 4 éve, de ha lakosságarányosan nézzük Sanghajjal, akkor legalább 40 helyszín kellene Magyarországra is.

A viccet félretéve, szép kerek mérföldkövet ért el a Tesla Kínában a minap, szeptember 29-én ugyanis megnyílt a 100. villámtöltő-állomás a városban, így már összesen 1000 Tesla tölthet párhuzamosan. Annyi villámtöltő van, hogy már el is lehet botlani bennük. Mondjuk úgy könnyű, hogy a metropoliszban van a vállalat második autógyára, és itt nyílt meg nemrég az évi 10 ezer töltőoszlop előállítására képes Supercharger-gyár is.

A vállalat a második negyedév végén 2966 helyszínen 26.900 töltőoszloppal rendelkezett a világon, és jelentős bővítésre, valamint a hálózat megnyitására készül. Többek között Budapesten is várható egy újabb helyszín megnyitása, nemrég pedig a miskolci meglévő helyszín bővült még 4 oszloppal. Reméljük, ahogy beérkeznek a megrendelt autók és gyűlnek a valós adatok az egyre sokasodó magyar tulajdonosok útvonalairól, újabb vidéki helyszínekkel bővül a lista.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.