Nem veszítenek a napelemesek az ELMŰ – MVM szolgáltatóváltáson

Szeptember elsejétől az MVM Next vette át az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfeleit, amely egy soron kívül elszámolással járt. A napelemes ügyfelek többségének azonban nem szeptember 1. volt az éves  szaldós elszámolás évfordulója, így a nyáron megtermelt áramért jóval kisebb összeget kaptak a régi szolgáltatótól, mint amennyit a téli fogyasztásért fizetni kellett volna az új cégnek.

A problémára mi is felhívtuk a figyelmet még júliusban, később szinte a teljes magyar sajtó foglalkozott a kérdéssel. Az ügyfélszolgálatnál érdeklődő egyes ügyfelek kaptak ugyan egy halvány ígéretet arról, hogy minden rendben lesz és nem fogja őket veszteség érni, azonban előbb jött el szeptember elseje, mint a megoldás. Az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfelek többsége már meg is kapta a túltermelésért az áram árát, természetesen a rendszerhasználati díjak nélkül.

Ma végre biztató hírt kaptak emailben az ügyfelek az MVM-NEXT ügyfélszolgálatától. A hírlevél szerint a Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal együttműködve az MVM Next és az ELMŰ-ÉMÁSZ speciális megoldást dolgozott ki annak érdekében, hogy a jogszabályban rögzítettek ellenére ne érintsen hátrányosan egyes ügyfeleket a szolgáltatóváltás.

A végszámlában és az azt követő első elszámoló számlában megvizsgálják a fogyasztás és a visszatáplálás mennyiségét, és a többletbetáplálási mennyiséggel a rendszerhasználati díj mennyiségét korrigálják, amelyhez a számlázási rendszerben fejlesztést hajtanak végre.

Azok az ügyfelek, akiknek a szerződés szerinti elszámolásának időszaka szeptember, október vagy november hónapokra esik, csak abban az esetben kap elszámoló számlát, ha a végelszámoláskor nem rendelkezett betáplálási többlettel. Akinek a végszámlájában betáplálási többlet volt elszámolva, csak a hamarosan elkészülő fejlesztéseket követően kap pontos elszámolást és elszámoló számlát.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.