KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Átadták a vevőknek az első BMW i4-eseket

A múlt hétvégén a BMW i4 legelső vásárlói átvehették megrendelt autójukat a BMW Welt központban. Bernhard Kuhnt, a németországi értékesítés alelnöke az eseményen elmondta, hogy a modell iránt támasztott nagyon nagy kereslet bizonyítja, hogy az i4-et jól eltalálták a fejlesztők. Ez a BMW jelenlegi elektromosautó-kínálatának legsportosabb tagja, és az első olyan 100%-ban villanyos BMW, amit kifejezetten a dinamikus vezetésre hangoltak.

Az igazgató büszkén ismertette a BMW Csoport elektromobilitási eredményeit is.

„Németországban ma minden negyedik BMW már teljesen elektromos hajtáslánccal vagy plug-in hibridként érkezik a vevőkhöz. A harmadik negyedév végéig körülbelül 41.900 villamosított BMW-t és 8820 elektromos MINI-t szállítottunk ki az ügyfeleknek ebben az évben. A teljesen elektromos MINI Cooper SE önmagában már a MINI márka eladásainak mintegy 20 százalékát teszi ki. A BMW Csoport az előző évhez képest csaknem megkétszerezte az elektromos modellek értékesítését Németországban, mintegy 25 százalékkal.”

Jelenleg az i4-gyel együtt öt tisztán elektromos modell kapható a csoport kínálatában (BMW i3, i4, iX, iX3, MINI Cooper SE), de továbbiak érkeznek a következő években. Jön az elektromos 7-es sorozat, az X1, és az 5-ös sorozat is, de a MINI Countryman zéró emissziós utódja, valamint a Rolls-Royce első villanyautója is még az évtized közepe előtt piacra kerül. 2022-től a BMW valamennyi németországi gyárában készül majd teljesen elektromos modell.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.