Főoldal » elektromos autó » Foglalható a Fisker és a Foxconn közös villanyautója

Foglalható a Fisker és a Foxconn közös villanyautója

A Fisker Inc., Henrik Fisker formatervező és üzletember autógyártó vállalata tegnap bejelentette, hogy megnyitotta a foglalást második tisztán elektromos autójára is, amely a PEAR (Personal Electric Automotive Revolution) nevet viseli. A 250 dollár ellenében foglalható városi terepjáró fejlesztését még tavaly decemberben adta hírül a cég, amikor az is kiderült, hogy a Fisker szándéknyilatkozatot írt alá az Apple szerződéses gyártójaként ismertté vált Foxconnal a modell gyártására.

A sajtóközleményében ugyan nem tesz említést partneréről a Fisker, de azt elárulta, hogy a PEAR Ohio államban készül majd – itt található Lordstown városa, ahol nemrég a Foxconn megvásárolta a Lordstown Motors elnevezésű villanyautó-gyártó start-up létesítményét. Az együttműködés azt is jelenti, hogy a Fisker PEAR a tajvani Foxconn által 2020-ban bemutatott moduláris padlólemezt használja majd, bár műszaki jellemzőket egyelőre nem tudni. A PEAR forgalmazása 2024-ben indul, eleinte évi 250.000 darab készül belőle, és várhatóan 29.900 dollárról indul az Egyesült Államokban adók és támogatások nélkül.

Fisker PEAR

Az egyelőre nem tudni, hogy ez a modell is elérhető lesz-e Európában. Fisker első villanyautója, az Ocean február végén Barcelonában mutatkozik be először a kontinensünkön, és idén novemberben indul a sorozatgyártása a Magna osztrák gyárában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.