Bejelentették a Volkswagen ID. Buzz árát

Már a Volkswagen tisztán elektromos kisbuszának márciusi premierje előtt felröppentek a pletykák, hogy 60.000 euró körüli vételárral kell számolnia annak, aki meg szeretné vásárolni az ID. család legújabb tagját, most azonban a németországi elektromosautó-támogatásért is felelős Federal Office of Economics and Export Control (BAFA) közzétette a hivatalos vételárat a személyautó, és az áruszállító változatra egyaránt.

Eszerint a személyszállításra tervezett ID. Buzz Pro 150 kW teljesítménnyel és nettó 77 kWh akkumulátorral nettó 54.270, azaz bruttó körülbelül 65.000 euró ellenében vihető haza, amihez az állam és a gyártó együttesen 7500 eurós támogatást kínál. A szintén 150 kW teljesítményű Cargo verzió ennél jelentősebb olcsóbb, 45.740 euró, ami a 19 százalékos áfával bruttó 54.430 eurónak felel meg.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mennyiért lehet majd hozzájutni a modellhez, de a német nettó ár jelenlegi árfolyamon átszámítva körülbelül nettó 20 millió 690 ezer forintnak felel meg a személyszállító esetében, és 17 millió 437 ezer forintot jelent a csomagszállítónál.

Az ID. Buzz kezdetben csak egy hajtáslánccal kapható, de idővel újabb típusok, és egy nagyobb tengelytávú változat is érkezik belőle.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.