Ilyen árra számíts, ha VW ID.Buzz vásárláson gondolkozol

Még mindig van egy teljes hónap az ID.Buzz leleplezéséig, mégis folyamatosan szivárognak a kisebb-nagyobb információmorzsák. Ezúttal a német Automobilwoche magazin írta meg, hogy az autó induló ára 60.000 euró (21,6 millió Ft) körül lesz majd.

A kiszállítások megkezdése az idei év szeptemberére várható, és biztosan tudni lehet, hogy áruszállító és személyszállító változat egyaránt készül majd a tisztán elektromos retro-buszból. A gyártás a 4,7 méter hosszú, öt személyes, egymotoros, hátsó kerék meghajtású változattal indul majd. A későbbiekben érkezik az összkerekes kétmotoros, 5 méter hosszú verzió is, amelyben lesz elegendő hely a harmadik üléssornak, így hétszemélyes változatban is piacra kerül.

A rövidebb változat valószínűleg a MEB platformos személyautókból jól ismert, nettó 77 kWh kapacitású akkuval érkezik, a hosszabb verzió pedig 111 kWh-s akkut kaphat, bár utóbbi információt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

Sajnos a német lap értesüléseiből nem derült ki, hogy a 60 ezres ár az ülések nélküli dobozos áruszállítóra, vagy a tágas családi egyterűnek is ideális személyautóra vonatkozik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.