Főoldal » elektromos autó » 1000 E-Transitot rendelt a DPD

1000 E-Transitot rendelt a DPD

1000 darab Ford E-Transit típusú, tisztán elektromos meghajtású kisteherautót rendelt kiszállító flottájába a DPD az Egyesült Királyságban. A 135 kW teljesítményű, 3,5 tonna össztömegű, hosszú tengelytávú, 12,4 köbméteres raktérrel rendelkező járművek kiszállítása még májusban megkezdődik. A DPD UK jelenleg több mint 1500 villanyautót üzemeltet flottájában, így a Forddal kötött szerződéssel 2500 fölé nő elektromos szállítóautóinak száma. A vállalat célja, hogy fenntarthatósági törekvéseivel a világ legzöldebb szállítmányozó cégévé váljon. A DPD köntösét viselő első Ford E-Transit a Fully Charged Live rendezvény színpadján mutatkozott be Farnborough-ban.

A Ford az E-Transit sorozatgyártásának kezdetekor azt nyilatkozta, hogy több, mint 5000 megrendelés érkezett modelljére Európából, azaz a DPD UK ezer darabos vásárlása meglehetősen komolynak tekinthető. Olly Craughan, a DPD UK fenntarthatósági igazgatójának nyilatkozata szerint azért esett a választás az elektromos Transitra, mert jól van árazva, jó a hatótávja, és minden olyan támogatást megkapnak hozzá, amit elvárnak a Fordtól. Hogy pontosan milyen szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek a haszongépjármű-üzletágra specializálódott Ford Pro, arról itt írtunk részletesen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.