80 nap alatt a Föld körül elektromos autóval

Második alkalommal startol el vállalkozó szellemű villanyautósok egy csoportja, hogy a tisztán elektromos hajtás létjogosultságának demonstrálása céljából megkerülje a Földet. A túra 55 nap múlva 2016. június 16-án délben (a londoni Big Ben által mutatott dél szerint) indul Barcelonából nyugat felé, majd a résztvevők az Egyesült Államok és Kína érintésével Ázsián és Kelet Európán keresztül 2016. szeptember 4-én érkeznek vissza Barcelonába.

Modulo elektromos busz

A 80edays névre keresztelt verseny során a járművekkel 25 ezer km-t kell megtenni, így érthető, hogy a résztvevő 13 csapat egyetlen kivétellel mind Teslákkal nevezett. A kakukktojás idén egy Modulo elektromos busz lesz, amit a magyar EVOpro nevezett a hosszú útra. A 80 nap alatt az autósok 20 országot érintenek, Magyarországra várhatóan 2016. augusztus 18-án futnak majd be.

2012-ben Rafael de Mestre volt az első, aki tisztán elektromos autóval, egy Tesla Roadsterrel megkerülte a Földet. A mostani verseny az ő útvonalát követi.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?