Újabb hatalmas Supercharger állomást kapott Kína

Alig 6 hét van hátra 2018-ig, tehát sürgősen fel kell kötnie a gatyáját Elon Musknak és csapatának, ha teljesíteni akarják a lehetetlennek tűnő küldetést, azaz világszerte 10 000 Supercharger töltőt működésbe helyezni az év végéig. Bár az idő gyorsan telik, és rengeteg munka van még hátra, a Tesla folyamatosan bővíti globális töltőhálózatát, és egyre nagyobb méretű állomásokat épít az Egyesült Államokban, Európában, és Kínában egyaránt. Míg a kezdeti Supercharger állomások csak néhány autót tudtak kiszolgálni, mostanra az amerikai vállalat eljutott a 40-50 töltőpontos állomásokig, sőt, újabban a gyártó már saját várótermet és büfét is kínál az autójukat töltő sofőröknek.

A jelenlegi legnagyobb Supercharger állomás Kínában található, ahol 50 autó töltődhet egyszerre. Bár a legújabb töltőtelepítés volumene ezt a számot nem tudta meghaladni, de fellépett mellé a dobogó első fokára: a pekingi Baolong Plaza melletti, eredetileg 20 állásos állomást bővítette ki a Tesla 50 töltőpontra. Nem véletlenül Kína kapott ismét egy halom töltőt, ugyanis itt található a világ legnagyobb elektromos autópiaca, melyből Elon Musk vállalata is busásan profitál.

Az új, kibővített pekingi állomás, Forrás: Electrek

Az utóbbi rekordméretű építkezésekkel együtt a Supercharger töltőállások száma meghaladja a 7500-at a világon. Jelenleg 80 állomás van építés alatt, melyből jó néhány 20 töltőpontosnál is nagyobb. A Tesla már bizonyította, hogy elképesztő gyorsan tud töltőket online állapotba helyezni, de ha nem is sikerül a célkitűzést elérni, biztosan fogunk még hatalmas Supercharger állomásokról hallani a közeljövőben.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.