Máris akadt vevője a Tesla Seminek

Nem telt el sok idő a Tesla Semi hivatalos bemutatója óta, de néhány vállalat máris bejelentette vásárlási igényét az elektromos kamionra. Nem is akárkiről van szó, ugyanis a legelső vásárlók között találjuk az Egyesült Államok legnépszerűbb szupermarket-hálózatát, a Walmartot, mely a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége, és a legnagyobb árbevételű vállalata is egyben. Az amerikai áruházlánc kapásból 15 darab Semit rendelt elő, melyből 5-öt fognak az USA határain belül használni, és 10-et pedig Kanadában. A Walmart már korábban is hangoztatta, hogy a hosszú távú fenntarthatóság kiemelt figyelmet kap a működtetés során. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a költségek csökkentésének érdekében már évekkel ezelőtt bemutatott hibrid teherautó-prototípusokat, most pedig a Tesla új elektromos kamionjában látták meg a remek lehetőséget.

A Walmart már korábban is kísérletezett extravagáns, hibrid meghajtású kamionokkal, Forrás: Walmart

A Walmart mellett egy másik kiskereskedelmi vállalat, a Meijer is bejelentette, hogy leadta rendelését 4 darab Semire. Dan Scherer flottamenedzser a következőt nyilatkozta:

„Az elektromos hajtáslánc egy bevált technológia. Az elektromosság olcsóbb, mint a dízel, és kevésbé leszel kiszolgáltatva a fosszilis üzemanyagok ingatag árának.”

Tesla Semi

A J.B. Hunt szállítmányozó társaság is csatlakozott a vásárlók közé, valamint a kanadai élelmiszerlánc, a Loblaws is megerősítette 25 darab Tesla Semi megrendelését. És akkor még nem esett szó azokról a vállalatokról, akik nem jelentették be hivatalosan a vásárlást.

EZT OLVASTAD MÁR?  Újabb ugrásra készül a Tesla - sejtelmes belső körlevél került ki

A kamion gyártását majd csak 2019-ben fogja elkezdeni a Tesla, de máris sorban állnak a környezetbarát szállítmányozásra átállni kívánó vállalatok a gyártó ajtaja előtt. Vajon hogyan fognak erre reagálni a vetélytársak, például a Daimler?

Elektromos autót használsz?