Kiállításra került az új Roadster a Tesla főhadiszálláson, mutatjuk a képeket

A novemberi nagy esemény óta, ahol a Tesla elektromos kamionjának és villámgyors sportkocsijának bámulatos specifikációi hivatalosan is nyilvánosság elé kerültek, nem sokat láthattuk az új Roadstert. Azon kívül, hogy a kaliforniai autógyártó egyik alkalmazottja Facebook oldalán posztolt néhány képet a prototípus készítésének szakaszairól, élőben egyedül azoknak a szerencsés embereknek volt lehetőségük találkozni a szemet gyönyörködtető villanyautóval, akik éppen a közelben voltak, mikor Franz von Holzhausen, a Tesla vezető tervezője valamilyen oknál fogva az út közepén állt meg a kocsival egy fotózásról hazafelé tartva. Most azonban változott a helyzet, ugyanis Elon Musk úgy döntött, hogy most először kiállítja remekművet a Palo Alto-i főhadiszálláson.

Néhány Tesla alkalmazott alaposan körbefényképezte az elektromos sportautót, és szerencsére a képeket nem tartották meg maguknak, hanem az internetre feltöltve minden rajongó számára elérhetővé tették őket. Érdemes megfigyelni, hogy az autó oldalsó szellőzőrácsai között láthatóak a kamerák, melyek a kocsi visszapillantó tükreit helyettesítik.

A képáradat azonban itt még nem ért véget, ugyanis egy korábbi esethez hasonlóan, amikor is egy grafikus létrehozott egy weboldalt, ahol több színt is rávarázsolhattunk az autóra, most az Electrek egyik rajongója buzdult fel, és minden képszerkesztő tudását előkaparva kiszínezte az egyik képet a kiállításról több változatban is. Az eredmény kimondottan élethű lett, így most már minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy az új Roadsternek bizony minden szín jól áll.

EZT OLVASTAD MÁR?  Évi 1 millió autóhoz gyárthat 48 GWh akkut a PSA+Opel akku gyára

A sportautók új királya a Tesla ígéretei szerint 2020-ban kerül gyártásba. Már az eddig ismert adatai alapján sem akadhat riválisa, még a hagyományos meghajtású szuperkocsik között sem, de Elon Musk szerint az 1,9 másodperces gyorsulás 0 és 100 km/h között, a 200 kWh-s aksi, és közel 1000 kilométeres hatótáv csupán az alapmodell jellemzői, a felturbózott változat még ezeknél is többet fog tudni.

Autok:

Elektromos autót használsz?