Changan Automobile: 2025-től nem árulunk belsőégésű motorral szerelt autót

A kínai Changan Automobile ígérete szerint 2025-től nem fognak benzines és dízel autók értékesítésével foglalkozni (ez alól a hibrid kivételt képez), modellpalettájukat 100%-ban elektromos és hibrid autók teszik majd ki. Továbbá azt is hozzátették, hogy a terv elérésre érdekébe 100 millió jüant fektetnének be az elektromos autók fejlesztésébe, ezzel a Changan Automobile az elsők között van, akiknek konkrét elképzelésük van a belsőégésű motor teljes leváltásával kapcsolatban. Ehhez képest az európai autógyártók még mindig órási összegeket ölnek a benzines és dízel motorok fejlesztésére.

Kínának komoly célkitűzése, hogy 2025-re az újonnan értékesített autók ötöde részben vagy teljesen elektromos autó legyen, ezzel is csökkentve az országot érintő nagyon súlyos levegőszennyezést. Ha ezt sikerül elérnie az országnak és egyre több autógyártó áll elő hasonló ötlettel mint a kínai vállalat, akkor az hamar kihathat akár Európára is. Bár már több országnak is van hasonló célkitűzése, például Norvégia 2025-re, Franciaország pedig 2040-re tervezi, hogy csak elektromos autót lehessen újonnan értékesíteni.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?